Decanul Facultății de Agricultură și Directorul Departamentului de Pedotehnică, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași au participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Subiectele dezbătute au avut în prim plan inventarierea cercetărilor implementate referitoare la secetă, menținerea apei în sol, prevenirea fenomenelor de deșertificare, schimbările climatice, agricultură ecologică și prezentarea politicii de sprijin a Ministerului privind finanțarea liceelor agricole și adaptarea curriculei din învățământul superior agronomic românesc la noile provocări ale PAC.

”Proiectele prezentate s-au referit la cercetări cu privire la secetă, posibilitățile de păstrare a apei în sol, prevenirea fenomenelor de deșertificare și agricultură sustenabilă. Rezultate cercetărilor din cadrul proiectelor derulate la Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu – I.C.A.M. al USAMV au făcut obiectul prezentărilor noastre de la întâlnirea cu reprezentanții Ministerului. Conducerea MADR a inițiat acest parteneriat cu mediul academic din dorința de a accentua rolul educației și mai ales de a sublinia importanța rezultatelor cercetărilor pentru a veni efectiv și imediat în sprijinul fermierilor”, a declarat conf. univ. Dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură.

Precizăm că evenimentul a avut loc luni, 20 iulie, și alături de reprezentanții universităților de științe agronomice și medicină veterinară din țară, la întâlnirea de lucru au mai luat parte subsecretarul de stat conf. univ. Dr. Avram Fițiu, directori și experți din cadrul MADR și reprezentantul Forumului Inventatorilor.