Antreprenorii, cercetătorii şi profesioniştii din sistemul universitar din România se pot înscrie până pe 30 iunie pentru a participa la ediţia din acest an a competiţiei „Copernicus Masters„, informează site-ul Agenţiei Spaţiale Române (ROSA).

Organizată de Agenţia Spaţială Europeană (ESA), alături de Comisia Europeană, competiţia oferă premii în valoare de peste 1,5 milioane de euro pentru idei, aplicaţii şi concepte de afaceri excepţionale care utilizează date din domeniul Observării Pământului. Potrivit ROSA, „Copernicus Masters” este cea mai mare competiţie în domeniul utilizării comerciale a datelor din domeniul Observării Pământului.

Prima ediţie a competiţiei a avut loc în anul 2011, la iniţiativa ESA. Ideea a fost încurajată de extinderea programului european „Copernicus” şi a sateliţilor săi „Sentinel”, care au dus la o dezvoltare accelerată de produse şi aplicaţii în domenii de business dintre cele mai variate.

„Nivelul premiilor s-a triplat de anul trecut. Pe lângă cei peste 1,5 milioane de euro oferite pentru provocări de nişă, ESA a lansat Provocarea Sentinel Small Satellite care oferă 1 million de euro pentru proiectarea şi dezvoltarea unui satelit, lansare gratuită şi 10.000 euro cash”, precizează sursa citată. AGERPRES