Prof. univ. dr. Cezar Ionuţ Spînu a fost reales, pe 19 februarie, pentru al doilea mandat consecutiv, în funcţia de rector al Universităţii din Craiova.
Spînu a fost singurul candidat, iar la procesul de vot, care ar fi reprezentat primul tur pentru alegerea rectorului Universităţii din Craiova, au participat 777 din cele 889 persoane cu drept de vot (87,40%). În urma exprimării votului, rectorul Universităţii din Craiova pentru mandatul 2020-2024 a fost reales cu 690 de voturi din cele 777 exprimate (88,80%).
La finalul votului, rectorul Cezar Spînu a spus că le promite celor care l-au votat, şi nu numai, că tot ce este scris în planul managerial va fi îndeplinit. „Mă uitam în planul managerial cu care am candidat în urmă cu patru ani, pentru primul mandat şi am văzut că s-a realizat de 2-3 ori mai mult decât era scris acolo. Aşa că le promit că tot ce am scris şi acum se va îndeplini până în 2024 şi cu siguranţă vom face şi mai mult, pentru că apar oportunităţi şi nu am putut menţiona totul în proiect. Universitatea din Craiova a devenit deja polul de dezvoltare al regiunii, va trebui să continuăm acelaşi drum şi să ne dezvoltăm în continuare acest pol”, a spus rectorul.
În proiectul de candidatură, Cezar Spînu a afirmat că a decis să candideze pentru un nou mandat de rector pentru a continua procesul de dezvoltare instituţională şi de modernizare intensivă a tuturor structurilor universităţii. „În ultimii ani, am simţit susţinerea mediului academic şi recunoaşterea comunităţii craiovene pentru felul în care universitatea se dezvoltă, ceea ce m-a convins că solidaritatea este motorul oricărei dezvoltări. Alături de dumneavoastră, am implementat proiecte care au contribuit la dezvoltarea fiecărei facultăţi. Amploarea acestui efort de dezvoltare mă obligă să vă propun un nou proiect care să ducă mai departe tot ceea ce am făcut până acum, având conştiinţa faptului că am fost şi suntem împreună pentru Universitatea din Craiova”, le-a transmis rectorul cadrelor didactice şi studenţilor prin proiectul de candidatură.
Cezar Ionuţ Spînu are 52 de ani, este profesor de chimie şi până în 2016, când a fost ales rector în primul mandat, a fost prorector al Universităţii din Craiova pentru management universitar. În strategia cu care a câştigat în urmă cu patru ani a scris că obiectivele sale sunt ca activitatea de cercetare-dezvoltare-inovare a Universităţii din Craiova să producă resurse (să atragă fonduri, nu să consume) şi să aducă vizibilitate instituţională. AGERPRES