univ_politehnica_buc.jpgMinistrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat sâmbătă că Universitatea Politehnică din Bucureşti reprezintă ”locomotiva învăţământului”, punctând că instituţia este recunoscută şi pentru gradul mare de angajare a absolvenţilor săi.

„Universitatea Politehnică Bucureşti înseamnă un punct deosebit în peisajul învăţământului superior românesc, în general, şi în special în rândul universităţilor tehnice din România, este recunoscută ca fiind locomotiva învăţământului din România. (…). Universitatea Politehnică din Bucureşti mai e recunoscută şi pentru un alt avantaj major: angajabilitatea, capacitatea de a se angaja studenţii Universităţii din Bucureşti. Este un model către care aspiră multe universităţi din România”, a spus ministrul Educaţiei, la festivitatea de absolvire a promoţiei de ingineri 2015.

Un număr de 2.540 de absolvenţi, proveniţi de la cele 15 facultăţi ale Universităţii, au devenit anul acesta ingineri.

Dintre aceştia cinci au terminat studiile cu media zece. Unii dintre absolvenţii cu media zece au afirmat că doresc să rămână în ţară pentru studii şi continuarea carierei, iar alţii vizează străinătatea.
„Mie îmi place ce am făcut şi probabil voi continua. Sper să lucrez ca profesor în Universitate, dar şi în industrie. Asta voi vedea peste ceva timp, momentan sunt în discuţii”, a declarat George Popescu, absolvent al Facultăţii de Electronică.

La rândul său, Ana-Maria Văduva, absolventă a Facultăţii de Energetică, a susţinut că doreşte să rămână în ţară, arătând că deja s-a angajat la o companie energetică cu un salariu sub 1.000 de euro.
„Voi continua şi cu masterul. Mă voi îndrepta spre o carieră. Vreau să rămân în ţară. Voi lucra la o companie energetică”, a spus ea.

Ştefan Berţi, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Aplicate, se gândeşte să plece în străinătate, în Canada, pentru studii.

„Deocamdată rămân în ţară, (…) dar este bine să ai şi alte experienţe”, a afirmat Ştefan Berţi.
Un alt absolvent cu media 10 al Universităţii Politehnice – Cătălin Halaţi – a arătat că va pleca în Germania pentru continuarea studiilor.

„Chiar dacă sunt inginer vreau să continui în ştiinţe fundamentale, în fizică, în Germania, unde sunt primit cu o bursă. (…) Consider că ceea ce îmi oferă Germania este de două ori mai mult faţă de ceea ce oferă facultăţile de fizică de la noi”, a spus el.

La festivitatea de absolvire a promoţiei de ingineri 2015 au participat şi preşedintele Senatului Universităţii Politehnice, Ecaterina Andronescu, rectorul instituţiei, Mihnea Costoiu, şi ambasadorul Vietnamului la Bucureşti, în contextul în care anul acesta un vietnamez a terminat studiile Facultăţii de Mecanică şi Mecatronică ca şef de promoţie. AGERPRES