examen.jpgSesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat se va desfăşura în cinci centre de examen iar tezele vor fi notate în două centre de evaluare. Conform unei statistici realizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, bacalaureatul din toamnă ar trebuie să fie susţinut de 1.765 de absolvenţi.

Pentru ca aceştia să poată susţine probele de examen în condiţii normale au fost stabilite cinci centre de examen. Este vorba despre Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” şi Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”.

La nivelul judeţului Vrancea au fost stabilite de reprezentanţii IŞJ, în funcţie de numărul de elevi, două centre de evaluare. Primul este la Colegiul Naţional „Unirea” Focşani, unde vor fi corectate tezele absolvenţilor de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” şi Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”. La cel de-al doilea centru de evaluare zonală, de la Şcoala cu clasele I – VIII „Anghel Saligny” Focşani vor fi corectate tezele de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” şi de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”.

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat începe pe 20-21 august cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A. AGERPRES