Un număr de cinci clase de învăţământ dual liceal vor fi înfiinţate, începând din anul şcolar 2018 – 2019 în unităţi şcolare din municipiul Iaşi, la solicitarea unor agenţi economici care au nevoie de forţă de muncă specializată.

Potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, de Primăria municipiului Iaşi, la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza’ ar urma să fie înfiinţate trei astfel de clase care vor pregăti specialişti în construcţii şi construcţii metalice, iar la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi‘ şi la Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi vor fi înfiinţate clase care vor pregăti, de asemenea, dulgheri, tâmplari, parchetari, fierar betonişti, zugravi sau alţi specialişti în domeniul construcţiilor.

Conform Metodologiei de organizare şi funcţionare a învăţământului dual, prin Contractul de parteneriat menţionat între municipalitate, unităţile de învăţământ şi operatorii economici, Primăria va avea o serie de obligaţii, printre care asigurarea cheltuielilor necesare pentru funcţionarea în bune condiţii a întregului proces de educaţie sau identificarea şi planificarea, în colaborare cu unitatea şcolară şi operatorii economici parteneri de practică, a lucrărilor de întreţinere, reparaţii capitale, consolidări şi a obiectivelor de investiţii necesare pentru dezvoltarea unităţii şcolare şi creşterea calităţii procesului de educaţie şi formare profesională„, precizează sursa citată.

Totodată, Primăria Iaşi va sigura cofinanţările necesare pentru proiectele implementate de unităţile de învăţământ, şi va sprijini demersurilor iniţiate şcolile implicate în proiect şi de operatorii economici parteneri în cadrul acţiunilor de informare şi promovare a ofertei de formare profesională. Primăria Iaşi va avea câte un reprezentant în consiliile de administraţie ale şcolilor partenere. AGERPRES