Cinci dintre liceele din judetul Cluj, toate din municipiul Cluj-Napoca, au avut promovabilitate de 100% la examenul de Bacalaureat, a anuntat inspectorul scolar general adjunct, Victoriana Boscaneanu, de la Inspectoratul Scolar Judetean Cluj.
Colegiul National „Emil Racovita”, Colegiul National „George Cosbuc”, Liceul de Muzica „Sigismund Toduta”, Liceul Teologic Reformat si Liceul Teologic Romano-Catolic sunt unitatile de invatamant clujene care au realizat performanta unei promovabilitati de 100% la Bacalaureat.

Prima sesiune a Bacalaureatului a fost promovata cu nota zece de Daria Alexandru Popescu de la Liceul „Gheorghe Sincai” si de Raluca Racasan de la Liceul „George Cosbuc”, ambele unitati de invatamant fiind din Cluj-Napoca.

Examenul de Bacalaureat a fost promovat de 75,6% dintre candidatii inscrisi la prima sesiune de bacalaureat. Cea mai scazuta promovabilitate a fost inregistrata de Grupul Scolar „Spiru Haret” din Cluj-Napoca, cu doar 15,7%.

Un numar de 11 licee din judetul Cluj au avut promovabilitate sub 50%, la aceste unitati de invatamant urmand sa fie efectuate inspectii, a anuntat inspector Victoriana Boscaneanu.