Elevii romani participanti la a V-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte pentru juniori, desfasurata in perioada 7-16 decembrie 2008, in Coreea de Sud, au obtinut cinci medalii (doua de aur, una de argint si doua de bronz), informeaza un comunicat de presa al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Medaliile de aur au fost cucerite de Tudor Giurgica – Tiron, eleva in clasa a VIII-a la Colegiul National din Iasi si Tudor Balan elev in clasa a IX-a la Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi.

Medalia de argint a fost obtinuta de Claudia Mihaela Pop, eleva in clasa a IX-a, Colegiul National „Silvania” din Zalau. Diana Maria Bran, eleva in clasa a VIII-a a Colegiului National „Moise Nicoara” din Arad si Ioana Madalina Plesca Scoala „Alexandru Ioan Cuza” din Bacau au intrat in posesia medaliilor de bronz. Din lotul olimpic au mai facut parte si Ana Maria Constantin, eleva in clasa a VIII-a la Colegiul National „Ionita Asan” din Caracal.

Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori este un concurs de tip integrativ in care elevii sustin trei probe, doua teoretice individuale si una practica pe echipe, la disciplinele chimie, biologie si fizica. La editia din acest an au participat 249 de elevi din 46 de tari.