Lotul olimpic al Romaniei a participat, in perioada 18-29 iulie, la cea de-a XXXIX-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica, desfasurata la Hanoi (Vietnam), unde a reusit o remarcabila performanta, obtinand cinci medalii: una de aur, trei de argint si una de bronz.
Medalia de aur a fost obtinuta de Andrada Ianus, absolventa a clasei a XII-a la Colegiul National din Iasi, posesoare a numeroase alte premii la concursuri regionale si internationale.

Medaliile de argint au fost castigate de Mihai Dorian Vidrighin (Liceul de Informatica din Cluj – Napoca) Bogdan Georgel Alexandru (Liceul Militar „Constantin Brancoveanu” din Ploiesti) si Edvin Memet (Liceul International de Informatica din Constanta). Cei trei elevi sunt absolventi ai clasei a XII-a in anul scolar recent incheiat.
Medalia de bronz a intrat in posesia lui Gabriel Petrica, absolvent al clasei a XI-a la Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta.

La concursul din acest an au participat 320 concurenti din 65 de tari. La editia precedenta, din Iran, elevii romani au obtinut patru medalii: doua de argint, doua de bronz si o mentiune.