transport scolar.jpgCinci microbuze şcolare pentru transportul elevilor din mediul rural vor ajunge în perioada următoare în judeţul Gorj, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, inspectorul şcolar general adjunct, Gheorghe Mitescu.

Potrivit sursei citate, în prezent, la nivelul judeţului există un număr de 64 de microbuze şcolare care deservesc majoritatea localităţilor cu unităţi de învăţământ, existând totuşi şi comune unde nu există niciun astfel de mijloc de transport pentru elevi.

„S-a terminat procedura de licitaţie pentru cele 180 de microbuze şcolare care trebuie să ajungă în toate judeţele ţării, noi sperăm ca la Gorj să ajungă cinci dintre acestea. Pentru patru avem promisiuni sigure, dar sperăm şi al cincilea. Avem o listă cu localităţile prioritare unde vor ajunge microbuzele, încă nu s-a stabilit exact unde vor fi repartizate. Sunt comune cu număr mare de elevi care trebuie să parcurgă distanţe foarte mari până la şcoală. Totodată, există însă şi localităţi precum Săcelu sau Baia de Fier unde nu a fost repartizat niciun microbuz”, a precizat Gheorghe Mitescu.

Acesta a menţionat că speră ca microbuzele să ajungă în judeţ până la sfârşitul anului, cel târziu. Ultimele microbuze şcolare repartizate judeţului Gorj, patru la număr, au fost date în folosinţă în luna decembrie a anului trecut. AGERPRES