Cinci universităţi din România oferă studenţilor, cu ajutorul unei aplicaţii dezvoltată de compania mureşeană SmartDreamers, o platformă electronică prin intermediul căreia aceştia pot să-şi găsească mai uşor un internship sau un loc de muncă. Este vorba despre Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj, Universitatea din Craiova, Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, Universitatea „Ovidius” din Contanţa şi Universitatea „Spiru Haret”.

„Studenţii îşi vor găsi mai uşor un internship în timpul facultăţii şi un loc de muncă la terminarea studiilor, ca urmare a unui proiect în care s-au implicat universităţi importante din România. De asemenea, companiile au ocazia să promoveze gratuit joburile pe site-ul instituţiilor de învăţământ. Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Petru Maior din Târgu Mureş, Universitatea Ovidius din Contanţa şi Universitatea Spiru Haret sunt primele instituţii de învăţământ care pun la dispoziţia studenţilor şi companiilor un instrument menit să simplifice interacţiunea dintre cererea şi oferta de muncă. Aplicaţia de recrutare care permite companiilor să posteze un anunţ de job, iar studenţilor să aplice la o poziţie (toate pe site-ul universităţii din care aceştia fac parte) a fost dezvoltată şi oferită gratuit de către platforma de recrutare SmartDreamers (www.smartdreamers.ro), în cadrul unui proiect iniţiat de compania din Târgu Mureş în vara acestui an”, se arată într-un comunicat al companiei mureşene.

Studenţii şi companiile pot găsi un loc de muncă şi respectiv pot posta un anunţ de angajare pe următoarele site-uri: Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca – http://bit.ly/2kyUAQ5, Universitatea din Craiova – http://bit.ly/2fVPHeR, Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş – http://bit.ly/2wIeREE, Universitatea „Ovidius” din Constanţa – http://bit.ly/2f8qAp0 şi Universitatea „Spiru Haret” – http://bit.ly/2yTjlsn.

Oana Ghimbuluţ, psiholog în cadrul Centrului de Carieră al Universităţii „Babeş-Bolyai”, spune că proiectul este unul foarte util pentru studenţi. „Ne bucurăm să anunţăm că, începând din această toamnă, Universitatea Babeş-Bolyai, în parteneriat cu SmartDreamers, oferă studenţilor o platformă unde aceştia pot găsi locuri de muncă full time şi part time. Ne dorim să venim în sprijinul tinerilor, oferindu-le oportunităţi de angajare, care să completeze studiile şi să îi ajute să câştige experienţă în domeniul dorit, fără a neglija traseul academic”, a declarat Oana Ghimbuluţ.

Universităţile care vor să devină parteneri în proiect pot solicita primirea aplicaţiei în mod gratuit pe pagina web: http://bit.ly/2i0PTh8. AGERPRES