bani3.jpgMinistrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, la Târgu-Jiu, că peste 12,5 milioane de euro vor fi achitaţi către cadrele didactice din judeţul Gorj care au obţinut sentinţe judecătoreşti privind recuperarea unor drepturi salariale, urmând ca până la sfârşitul lunii martie să fie plătite în avans primele două tranşe din sentinţele pe anul 2016.

El a precizat că în anul 2014 au fost achitate sentinţele judecătoreşti obţinute pe Legea 221 privind creşterile salariale pentru personalul din învăţământ, urmând ca în perioada următoare să fie plătite sentinţele în avans pentru anul 2016. Cele mai mari sume pentru plata sentinţelor vor ajunge la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi la cel al judeţului Iaşi.

„În urma întâlnirii pe care am avut-o, am considerat normal interesul colegilor profesori şi al sindicatelor pentru plata sentinţelor, anticipată pentru anul 2016, deoarece în 2014 au fost achitate sentinţele judecătoreşti pe Legea 221. La nivelul judeţului Gorj a însemnat un efort de 12,5 milioane de euro, sume care au ajuns la colegii din învăţământul preuniversitar din judeţ. Până la finalul lunii martie vor fi plătite în avans primele două tranşe din sentinţe pe anul 2016”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În context, el a afirmat că până la jumătatea lunii martie alte 18 noi microbuze şcolare din cel de-al doilea lot naţional care cuprinde 465 de astfel de autovehicule vor ajunge în judeţul Gorj. Până în prezent, 19 microbuze pentru transportul elevilor au fost repartizate judeţului. „Au fost deja livrate 19 microbuze şcolare din primul lot de 500 microbuze. Vor veni în curând alte 18 microbuze şcolare din cel de-al doilea lot de 465 microbuze. Vor fi livrate până la jumătatea lunii martie şi, de asemenea, mai există o licitaţie în cadrul parteneriatului pe care Ministerul Educaţiei îl are cu Ministerul Dezvoltării Regionale prin care vor fi achiziţionate alte peste o mie de microbuze”, a conchis Sorin Cîmpeanu. AGERPRES