paza scoala.jpgCirca 20% din unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea nu au angajat un paznic în momentul de faţă, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului urmând să asigure perimetrul acestora în colaborare cu profesorii.

Şeful Serviciului de Ordine Publică din IPJ, comisarul şef Marian Dumitrache, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în momentul de faţă peste 80% din cele 139 de şcoli din judeţ au asigurată paza, iar pentru a preveni apariţia unor evenimente nedorite în unităţile de învăţământ şi în zonele adiacente acestora toate şcolile au fost incluse în traseele de patrulare ale Poliţiei.

„În contextul reducerii bugetelor, fiecare director de şcoală a încercat să adopte o politică financiară pentru a-şi asigura supravieţuirea, iar colegii noştri ne-au semnalat acolo unde ar putea să apară probleme. În limita resurselor financiare pe care le avem la dispoziţie putem suplini această lipsă de personal”, a afirmat comisarul şef Marian Dumitrache.

Acesta a apreciat drept bine-venită o măsură de monitorizare video a unităţilor şcolare, anunţată de premierul Victor Ponta pentru scăderea delincvenţei juvenile în sistemul de învăţământ.

„Un asemenea sistem video ne-ar ajuta să identificăm persoanele care nu au ce căuta în perimetrul şcolilor, de exemplu”, a menţionat şeful Serviciului de Ordine Publică din IPJ Tulcea.
Reprezentanţii IPJ au făcut public şi programul acţiunilor care se vor desfăşura în perioada 24-28 septembrie în cadrul proiectului „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, iniţiat în anul 2006 de IGPR.

Potrivit IPJ Tulcea, în anul şcolar 2011-2012, în unităţile de învăţământ din judeţ s-a înregistrat o infracţiune, după ce în anul şcolar anterior numărul acestora a fost de patru. AGERPRES