Un număr de 120 de liceeni din Zalău şi 72 din Călăraşi participă, în acest an şcolar, la cursuri de dezvoltare personală, în cadrul programului „Tenaris – Liderii Mileniului Trei: Forţa responsabilităţii sociale corporatiste”, organizat de Fundaţia Codecs pentru Leadership, cu sprijinul financiar al TenarisSilcotub.

La final, participanţii la acest program vor primi diplome de absolvire recunoscute de Ministerul Educaţiei şi de British Council. Obiectivul proiectului „Liderii Mileniului Trei” este stimularea implicării tinerilor în societate şi crearea de noi aptitudini şi competenţe, bazate pe „arta de a conduce”, acestea fiind şi tematicile abordate în cadrul cursurilor: comunicarea şi lucrul în echipă, negocierea şi soluţionarea conflictelor, inteligenţa emoţională, management şi leadership.

Festivitatea care a marcat debutul celei de-a şasea ediţii a programului a avut loc, luni, la Zalău, în prezenţa elevilor din acest oraş, a oficialităţilor locale, a reprezentanţilor Tenaris şi ai Fundaţiei Codecs. „Sunteţi pe cale să învăţaţi ce trebuie să ştie un lider, sunteţi pe cale de a vă însuşi anumite aptitudini, anumite abilităţi care nu întotdeauna se nasc împreună cu naşterea unui lider, dar se dobândesc în timp. Tenaris investeşte în această creştere, în dezvoltarea acestor aptitudini şi va investi în continuare în multe programe educaţionale de care sper să aveţi parte. Susţinem cu prisosinţă educaţia de un nivel calitativ ridicat şi încercăm să investim în programe care susţin dezvoltarea unor grupuri de elite, a unor lideri care să ne definească viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat”, a precizat Laszlo Morent, director de calitate al Tenaris, tată al unui elev participant la program.

În acelaşi context, Marian Staş, preşedintele Fundaţiei Codecs pentru Leadership, a arătat faptul că programul, demarat în colaborare cu TenarisSilcotub, a crescut, comparativ cu prima ediţie, de la trei şcoli implicate la opt în acest an, respectiv de la 80 de elevi participanţi la 624, în toate cele cinci ediţii anterioare. AGERPRES