Aproximativ 290 de elevi de gimnaziu, din toate judeţele ţării, alături de 48 de cadre didactice, participă, în perioada 22 – 24 aprilie, la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, la Olimpiada Naţională de Educaţie tehnologică şi aplicaţii, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj.

„La etapa naţională vor participa 288 de elevi din ciclul gimnazial, din toate judeţele ţării, însoţiţi de 48 de cadre didactice. Olimpiada se va desfăşura sub îndrumarea şi evaluarea Comisiei centrale formate din 23 de membri: profesori universitari, reprezentanţi ai ministerului şi ai inspectoratelor din alte judeţe, cadre didactice de specialitate”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii de IŞJ Sălaj.

Potrivit sursei citate, deschiderea festivă a olimpiadei naţionale va avea loc luni, 22 aprilie, începând cu ora 18,00, în Sala Transilvania din Zalău, pentru ca marţi să se desfăşoare proba scrisă, la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”.

Miercuri, elevii şi profesorii vor participa la diferite activităţi cultural-educative pregătite de organizatori, iar joi va avea loc proba practică din cadrul olimpiadei şi festivitatea de premiere. AGERPRES