Fundația „Ștefan Odobleja” Drobeta-Turnu Severin, în colaborare cu Divizia de Istoria Ştiinţei a CRIFST – Academia Română, anunță organizarea Conferinței Internaționale „Ștefan Odobleja” – CISO 2020  (Ediția a XIII-a, Serie nouă) (https://odobleja.ro/conferinte/ciso-curent/), la Drobeta-Turnu Severin, 9-11 octombrie 2020.

Anul aceste se aniversează 83 de ani, de la „Cibernetica și legile universale”, Anul 1937 – lansarea „Psihologiei consonantiste”, la IX-E CONGRÈS INTERNATIONAL DE MÉDECINE ET DE PHARMACIE MILITAIRES, BUCAREST, 2-8 JUIN 1937. La acest Congres (al IX-lea Congres Internațional de Medicină și Farmacie Militară, București) Dr. Ștefan Odobleja a prezentat lucrarea științifică „Demonstration de phonoscopie”. Lucrarea a fost primită cu mult interes de Dr.  W. S. Bainbridge, șeful delegației americane. Cu acest prilej, Dr. Ștefan Odobleja a distribuit participanților la Congres, un prospect în limba franceză anunțând apariția volumelor „Psychologie consonantiste” (1938-1939), ce vor contribui la apariția unei noi științe: Cibernetica.

ÎNSCRIERILE se vor face până la 1 octombrie 2020, la adresele de e-mail: Nicolae Popescu, Daniel Viorel, Marin Vlada, iar lista înscrierilor este la adresa http://www.c3.icvl.eu/2020/ciso2020.

Imaginea din stânga reprezintă prospectul despre apariția volumelor „Psychologie consonantiste” (publicate în perioada 1938-1939), iar mai jos este textul scris în franceză de Dr. Ștefan Odobleja pe spatele prospectului (document primit de la prof. univ. dr. fiz. Radu Homescu, sept. 2020).