Din prima zi a semestrului al doilea, elevii aradeni din clasele V-VIII beneficiaza de programul ”Cornul si laptele”, alaturi de mai vechii beneficiari ai acestui program, elevii din ciclul primar.
”Acest program a fost extins si pentru clasele V-VIII, conform Legii bugetului de stat. Pentru ca elevii sa beneficieze de acest program, inca din prima zi de scoala a semestrului II, am incheiat doua contracte – unul pentru produse lactate si unul pentru produse de panificatie – cu aceeasi firma care a furnizat pana acum cornul si laptele pentru elevii din ciclul primar, asa incat nu cred ca vor exista disfunctionalitati in derularea programului”, a declarat Iosif Matula, presedintele CJ Arad.
Seful administratiei judetene a mai precizat ca, in conformitate cu prevederile legale, in perioada imediat urmatoare se va organiza o licitatie deschisa, in vederea desemnarii firmei care va furniza produsele lactate si respectiv cele de panificatie, pana la finele anului scolar 2007-2008.

Pentru a putea asigura depozitarea produselor in conditii optime, scolile trebuie sa aiba pregatite incaperi speciale, dar si frigidere, pentru a putea mentine lactatele la temperatura optima. Din acest motiv, in scoli au fost amenajate spatiile necesare pentru depozitarea acestor produse, iar scolile care nu au in dotare decat un singur frigider, pe care l-au primit odata cu demararea proiectului la nivelul claselor primare, au solicitat consiliilor locale sa primeasca un al doilea frigider.