seminar cj arges.jpgUn seminar de prezentare si dezbateri privind sistemele educationale din Letonia si Romania, organizat in cadrul proiectului „Compararea sistemelor educationale”, finantat de Uniunea Europeana, s-a desfasurat luni, la Pitesti, in organizarea Consiliului Judetean Arges.
Proiectul, in valoare totala de 25.000 euro, se va derula pe parcursul a 12 luni, urmand sa se incheie la 31 iulie 2009. In perioada de implementare a proiectului se vor compara sistemele educationale din Romania si Letonia (regiunea Jelgava), urmand sa fie analizat procesul de descentralizare a sistemului de invatamantul leton, pentru a identificarea solutii optime in vederea realizarii unui proces educational eficient si modern la nivelul judetului Arges, compatibil cu cele deja existente in Uniunea Europeana.

„Este o onoare pentru noi sa fim parteneri intr-un proiect educational. Educatia este un subiect arzator pentru societatea de astazi, iar in Romania, de 20 de ani, incercam sa asiguram o stabilitate, o lege moderna, eficienta, care sa asigure motivatia pentru invatat. Din pacate, de foarte multe ori, politicul a impus anumite reguli, dar si directii in care sa evoluam, astfel incat a fost nevoie sa o luam de la inceput”, a declarat vicepresedintele CJ Arges, Florin Tecau.

Printre participantii la seminar s-au numarat reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Consiliului Judetean Arges, Inspectoratului Judetean Arges, primariilor din judetul Arges si sindicatelor din invatamant. A participat la dezbateri si o delegatie din Letonia formata din reprezentantii Consiliului Regional Jelgava, Scolii Stalgene si ai Asociatiei ‘Post Scriptum’ din orasul Jelgava. AGERPRES