Consiliul Judetean Constanta a inceput, in saisprezece localitati rurale din judet, distribuirea burselor de merit pe care le aloca lunar primilor trei elevi din clasele V-VIII din fiecare scoala. Potrivit purtatorului de cuvant al CJ, Cristian Moldovanu, peste 500 de elevi au primit burse de merit in valoare totala de aproape 200.000 de lei. Valoarea fiecarei burse este de 150, 100 si, respectiv, 50 de lei.
Consiliului Judetean Constanta acorda bursele de merit, de la 1 ianuarie, pe baza unei hotarari de consiliu initiate de presedintele CJ, Nicusor Constantinescu, care vine in completarea masurilor luate in ultimii patru ani de administratia judeteana privind imbunatatirea conditiilor de trai in zona rurala. „Programul burselor de merit este prima masura de acest gen adoptata de un Consiliu Judetean
din Romania si reprezinta un instrument eficient impotriva fenomenului de abandon scolar, atat de raspandit in mediul rural. In acelasi timp, consideram ca programul va genera in scurt timp in randul elevilor fenomenul competitiei, element de baza in obtinerea performantei scolare”
, a precizat purtatorul de cuvant al CJ Constanta.

In urma centralizarii datelor primite de la conducerile unitatilor scolare din judet, peste 1.800 de elevi cu rezultate bune la invatatura vor primi lunar burse in valoare de aproape 200.000 de lei.
Totodata, peste 400 de elevi care frecventeaza in prezent cursurile clasei a VIII-a in mediul rural si vor promova examenul de admitere in licee de pe raza judetului Constanta vor beneficia de
burse de merit si pe parcursul efectuarii studiilor medii.