CJ Harghita finanţează înfiinţarea unui sistem e-learning, pentru pregătirea elevilor de clasa a VIII-a şi a XII-a

Consiliul Judeţean Harghita finanţează înfiinţarea unui sistem e-learning, pentru pregătirea elevilor de clasa a VIII-a şi a XII-a pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat.

În şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean, care a avut loc pe 19 martie, s-a alocat suma de 120.000 lei Centrului Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională, “în vederea sprijinirii activităţii didactice online”.

Potrivit preşedintelui Consiliul Judeţean Harghita, Borboly Csaba, studioul de televiziune pe care îl deţine instituţia va realiza emisiuni, în colaborare cu cadre didactice din judeţ, iar o platformă e-learning este în curs de dezvoltare, astfel încât să vină în sprijinul elevilor care în acest an au de susţinut examene.

“Împreună cu partenerii noştri de la Inspectoratul Şcolar, de la Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din România, la iniţiativa domnului consilier Ferencz Salamon Alpár, realizăm pentru elevii de clasa a VIII-a şi  XII-a, din trei materii – română, matematică, maghiară – pregătire online pentru examen. Va fi un sistem e-learning, prin care tematicile Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului vor fi dezbătute, astfel încât să înţeleagă copiii. De asemenea, prin studioul nostru vom realiza emisiuni cu cadre didactice din Harghita”, a explicat Borboly Csaba.

La rândul său, iniţiatorul acestor demersuri, consilierul Ferencz-Salamon Alpár, preşedintele comisiei de educaţie şi fost inspector şcolar general, serialul de la studioul tv va fi adresat elevilor maghiari de clasa a VIII-a, iar platforma online va fi bilingvă, în română şi maghiară şi se va adresa atât elevilor din clasa a VIII-a, cât şi a celor din clasa a XII-a.

Acesta a punctat faptul că scopul acestor iniţiative nu este acela de a suplini programele de educaţie online deja existente, ci de a le completa. Inţiativa are sprijinul Consiliului Judeţean Harghita, inspectoratelor şcolare din Harghita şi Covasna, Casei Corpului Didactic şi Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din România. AGERPRES