Elevii care au obţinut medii de zece la evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat în acest an vor fi recompensaţi financiar de Consiliul Judeţean Maramureş, a declarat preşedintele instituţiei, Gabriel Zetea.

Am alocat din fondul de rezervă bugetară al CJ 36,35 mii lei, banii necesari premierii elevilor cu medii de zece la examenul de bacalaureat şi evaluare naţională. Suma a fost aprobată la ultima şedinţă de consiliu, proiectul fiind susţinut de consilierul judeţean PNL Călin Bota, şi s-a bucurat de susţinerea tuturor colegilor„, a spus Gabriel Zetea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a spus că, anual, instituţia în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean premiază elevii care obţin performanţe deosebite şi-n timpul anului şcolar.

„Acordarea unui premiu financiar, care oscilează între 1.000 şi 1.500 de lei, elevilor care au obţinut medii de zece la cele două examene este dublat pe parcursul unui an şcolar de alte premii financiare modeste pentru elevii care au obţinut medii mari la olimpiade sau alte concursuri educative. (…) Vom continua anual să premiem performanţa în educaţie, să-i stimulăm pe elevi ca la terminarea studiilor universitare să revină în judeţ pentru a munci. Aceste stimulente financiare sunt convenite în urma unui parteneriat de cursă lungă cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş şi reprezintă o apreciere a meritelor pentru elevii harnici, dar şi un imbold pentru alţi elevi să înveţe şi mai mult”, a mai spus Gabriel Zetea.

CJ Maramureş va premia cu suma de 1.500 de lei cinci elevi absolvenţi care au obţinut media zece la examenul de Bacalaureat şi cu suma de 1.000 de lei alţi 26 de elevi care au obţinut media zece la examenul de Evaluare Naţională.

Preşedintele CJ Maramureş a mai subliniat că şi în anul şcolar 2017-2018 instituţia va premia elevii performeri şi va încuraja actul educativ în şcolile şi liceele din judeţ. AGERPRES