Casa Corpului Didactic din Caraş-Severin, instituţie conexă a Inspectoratului Şcolar Judeţean, a primit aproape un milion de lei de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru reabilitarea clădirii – obiect de patrimoniu în care îşi desfăşoară activitatea.

„Era necesară această investiţie, deoarece, cu ani în urmă, aici s-a întâmplat un eveniment nedorit, un incendiu. Chiar dacă urmele nu se mai văd, totuşi, era nevoie de o asemenea investiţie. Casa Corpului Didactic este un centru de formare pentru cadrele didactice din Caraş-Severin, atât în profesie, cât şi în probleme legate de management. Aici este locul în care dascălul din acest judeţ trebuie să găsească sursa de informare pentru activitatea lui”, a declarat Dan Nicolae Grindeanu, inspector şcolar general al ISJ Caraş-Severin.

Toate procedurile pentru proiectarea şi demararea lucrărilor de execuţie vor începe în perioada imediat următoare, astfel încât, până la toamnă, acestea să fie finalizate. „Avem oportunitatea unor finanţări deosebite. Această sumă mare este primită de la Ministerul Educaţiei, pentru reabilitarea clădirii şi refacerea sistemului de încălzire, pe care am solicitat-o prin ISJ Caraş-Severin, conform legii. De asemenea, printr-un proiect finanţat prin Banca Mondială, vom beneficia de o finanţare de 50 mii euro, pentru dotarea cu aparatură de ultimă generaţie, laptopuri, tablă inteligentă şi chiar mobilier. În paralel, mai avem depus şi un proiect pe IPA, de cooperare transfrontalieră, în care suntem parteneri, iar partea noastră de finanţare este de 40 mii euro, pentru dotarea unui centru de documentare şi informare”, a afirmat Nicoleta Marcu, directorul Casei Corpului Didactic Caraş-Severin.