Clădirea impozantă a unui liceu orădean, reabilitată de Primăria Oradea prin fonduri europene

O clădire ce reprezenta, la începutul secolului trecut, mândria oraşului şi a sistemului de învăţământ bihorean, care şi în prezent este sediul unui liceu, a fost reabilitată de Primăria Oradea prin finanţare din fonduri europene prin programul REGIO.

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Oradea, la încheierea lucrărilor, ce s-au desfăşurat timp de doi ani, începând cu acest an şcolar, elevii Liceului Teologic Reformat ‘Lorantffy Zsuzsana’ vor resimţi toate beneficiile unei şcoli cu standarde de infrastructură, igienă şi dotare de nivel european.

Prin proiectul ‘Reabilitarea Liceului Teologic Reformat ‘Lorantffy Zsuzsana’ Oradea’ au fost reabilitaţi, modernizaţi şi dotaţi 4.631,8 metri pătraţi, spaţiul educaţional preuniversitar fiind ridicat la standarde care să permită un act şcolar de înaltă calitate.
Inaugurarea investiţiei efectuate prin finanţarea REGIO se va face în 17 septembrie 2012, odată cu începerea noului an şcolar.

Proiectul ‘Reabilitarea Liceului Teologic Reformat ‘Lorantffy Zsuzsana’ Oradea’ a fost implementat de Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Oradea, în baza contractului cu Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional 2007-2013 (REGIO), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, respectiv Organismul Intermediar, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Contractul este semnat în cadrul Axei prioritare 3 ‘Îmbunătăţirea infrastructurii sociale’, domeniului major de intervenţie 3.4 – ‘Reabilitarea / modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă’.

Valoarea totală a proiectului semnat a fost 7.639.527,16 lei cu TVA, din care valoare nerambursabilă obţinută prin POR 6.009.453,10 lei. În urma efectuării achiziţiilor publice pentru execuţia de lucrări, dirigenţie de şantier, audit extern, comunicare/publicitate şi dotări, valoarea efectivă cheltuită a fost de 3.665.986,70 lei cu TVA, reprezentând 47,99% din totalul contractului de finanţare. AGERPRES