Clădirile a şapte unităţi şcolare din Arad vor fi reabilitate energetic printr-o finanţare BERD

clasa_moderna.jpgClădirile a şapte unităţi şcolare din municipiul Arad vor fi reabilitate energetic printr-o finanţare asigurat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, a anunţat, luni, primarul Gheorghe Falcă. Cele şapte unităţi de învăţământ sunt Liceul Teoretic “Adam Muller Guttenbrunn”, Liceul de Artă “Sabin Drăgoi”, Colegiul Naţional “Vasile Goldiş”, precum şi şcolile generale nr. 5, 22 şi 4, proiectul urmând a fi derulat până în octombrie 2015.

“Suntem bucuroşi că BERD a selecţionat Aradul, alături de alte trei oraşe, pentru o finanţare de peste un milion de euro pentru reabilitarea termică şi eficientizarea energetică a şapte şcoli din municipiul Arad. Acest program a făcut ca Aradul să rămână între puţinele oraşe care merg pe un astfel de parteneriat cu BERD. Aşa cum ştiţi, ratingul de oraş este foarte mare al Aradului din partea BERD şi astfel decizia de la Londra a fost îmbucurătoare pentru municpiu”, a afirmat primarul Gheorghe Falcă.

Programul ESCO de Eficienţă Energetică a fost lansat la data de 21 mai 2013, în Bucureşti, într-un eveniment la care au participat reprezentanţi ai ANRE, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice, Ministerului Finanţelor, a municipalităţilor, Comisiei Europene, societăţilor de servicii energetice şi comunităţii bancare. AGERPRES