grsc_procopiu_vaslui.jpgConducerea Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui a organizat, pe 21 octombrie, o intalnire intre ziaristi si cei 25 de copii de clasa a V-a, componenti ai unei clase de excelenta, formata la Grupul Scolar Industrial „Stefan Procopiu” din municipiul resedinta de judet.

Cei 25 de elevi provin din mediul rural, au rezultate deosebite la invatatura, dar nu au posibilitati materiale.

„Elevii au fost supusi unor teste foarte dificile si toti sunt foarte bine pregatiti. Avem cativa copii despre care se poate spune ca sunt supradotati. Cu totii vor fi sprijiniti sa invete in liceul vasluian, unde au toate conditiile pentru a beneficia de o educatie de calitate. De asemenea, copiii au asigurata cazarea si masa, in internatul si cantina institutiei de invatamant, costurile fiind suportate printr-un program guvernamental. Sunt copii foarte inteligenti, iar formarea acestei clase reprezinta o provocare si pentru cadrele didactice”, a declarat inspectorul general scolar din cadrul ISJ Vaslui, Florin Ciurariu.

Cu toate ca sunt peste nivelul colegilor de la clasele similare, cei 25 de elevi au aceleasi aspiratii ca majoritatea elevilor de clasa a V-a. Intrebati de ziaristi ce cariera doresc sa imbratiseze, baietii au spus ca vor sa devina fotbalisti. In cea mai mare parte, fetele din clasa de excelenta au declarat ca doresc sa devina cantarete, actrite sau fotomodele.