Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad se poate mândri cu încă trei specialiști în chirurgie care au absolvit rezidențiatul, în specializarea Chirurgie generală, în anul 2014, la Spitalul Municipal Arad, secţia Chirurgie Generală II. Cei trei specialiști în chirurgie generală – dr. Andrei Korodi, dr. Andrei Tomescu și dr. Viorel Țepeș, au primit decizia de confirmare la începutul acestui an.

Dr. Dan Andrei Korodi este medic specialist chirurgie generală, din anul 2014, la Spitalul Municipal Arad, secţia Chirurgie Generală II. În urma examenului de rezidenţiat, în 2006, a ales specializarea medicină de familie pe care a urmat-o 2 ani, după care a dat din nou rezidenţiatul şi a ales specializarea chirurgie generală, activând în Spitalul Municipal Arad, secţia Chirurgie Generală II. A efectuat stagii de chirurgie la Spitalul Clinic Judeţean, secţia Chirurgie Generală I și stagii de chirurgie oncologică, chirurgie hepatică și transplant hepatic la Institutul Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni şi stagii de chirurgie laparoscopică la Cluj şi Bucureşti. Din anul 2012, este doctorand al Facultății de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, având teza de doctorat în domeniul gastroenterologie, cu tema „Tumorile gastrointestinale stromale (GISTs) Angiogeneza tumorală”, coordonator prof. univ. dr. Eftimie Miuţescu.

Dr. Branco Andrei Tomescu este specialist în chirurgie generală din anul 2014. Din anul 2009 este rezident pe chirurgie generală cu Centrul de pregătire la Arad, sub coordonarea prof. univ. dr. Alexandru Dumnici și a dr. Edith Hornung. În anul 2012 a fost în stagiu la Institutul Clinic Fundeni, la București, iar din 2013 este doctorand la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, având teza de doctorat cu titlu: „Păstrarea funcției sexuale la pacienții de sex masculin operați radical oncologic pentru cancerul de rect”, coordonator prof. univ. dr. Ioan Ioiart.

Conf. univ. dr. Alexandru Dumnici, din cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a UVVG, șeful secției de Chirurgie Generală, coordonatorul medicilor universitari din cadrul Centrului de chirurgie laparascopică „Sf. Gheorghe”, a declarat: „Suntem foarte bucuroși și mândri de faptul că Universitatea de Vest Vasile Goldiș a reușit să încheie un ciclu de pregătire pornind de la student, rezident și iată că a ajuns să formeze specialiști. Este al doilea an în care examenul de specialitate s-a dat în Arad cu o comisie formată din profesori din Arad. Până acum, aceste examene se desfășurau în alte centre universitare. Am pus un accent deosebit pe pregătirea practică a acestor candidați, care acum sunt medici specialiști. Și-au efectuat baremurile de operații pe care eu le-am văzut deja în urmă cu 15 ani că se efectuau în vest, unde fiecare medic rezident avea de realizat un barem obligatoriu. Spre exemplu, 50 de operații de apendicectomie, 50 de hernii operate, 30 de operații de colecist etc. Noi formăm oameni care sunt răspunzători de sănătatea, boala și chiar de viața pacientului. Mai mult decât atât, nu numai eu am fost alături de ei, ci întregul colectiv al Clinicii de chirurgie împreună cu dna. dr. Hornung, dr. Ciobanu și dr. Ioniță. Cei trei specialiști au făcut o rotație la toți acești chirurgi, astfel încât să poată beneficia de anumite calități pe care le are fiecare dintre noi. Mai mult decât atât, i-am trimis în străinătate să-și facă cursuri de perfecţionare și la Fundeni, unde au efectuat luni bune de stagii, văzând intervenţii chirurgicale, care nu se fac în Arad, sau sunt foarte rare, cum ar fi transplantul de ficat, operații mari de pancreas, operațiile mari oncologice. Este benefic pentru județul Arad că avem Clinica Universitară, unde se pot face intervenții chirurgicale complexe, inclusiv chirurgie cardiacă și chirurgie vasculară”.