Clotilde Armand (USB) cere un plan pe termen lung în Sectorul 1 în ce priveşte necesarul de şcoli, grădiniţe şi creşe

gradinita.jpgUSB a cerut în cadrul comis ie i pentru învăţământ a Consiliului loca l Sector 1 un plan pentru următorii ani în ce priveşte necesarul de licee, şcoli, grădiniţe şi creşe, dar şi un inventar tehnic al clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea instituţiile de învăţământ.

Reprezentanta USB în comis ie, Clotilde Armand, a anunţat că ar putea cere lansarea unei proceduri de achiziţii publice pentru contracte cadru cu firme de avocatură care să reprezinte Primăria Sectorului 1 în vederea soluţionării unor cazuri, precum cel al Liceului Tehnic ‘Mircea cel Bătrân’.

“Am cerut un masterplan, adică am vrut să ştiu care este planul Primărie i pentru următorii trei-cinc i, zece ani, ca să ştim câte şcoli sunt necesare, câte licee, câte şcoli, grădiniţe. De altfel, se pare că nu există un astfel de plan. O să revină Primăria ca să ne răspundă. Noi vom cere un plan sau îl vom construi, vrem să avem o viziune pe termen mediu şi lung asupra nevoilor şi a lucrurilor care trebuie făcute, nu o reacţie punctua lă pentru fiecare şcoală referitor la ce facem anul viitor”, a spus Armand într-un mesaj video postat pe Facebook.

Ea a menţionat că USB a solic itat o organigramă a Primăriei, pentru a afla câţi dintre angajaţi se ocupă de probleme le legate de învăţământ, dar şi un inventar tehnic , pentru a vedea dacă vreuna dintre clădirile care găzduiesc instituţii de învăţământ ar putea fi afectată de cutremur.
“Am cerut, în sfârşit, gradul de ocupare a şcolilor, pentru că sunt nişte şcoli care mereu ref uză copiii pentru că nu au locuri ş i sunt a lte şcoli care pur şi simplu sunt goale. Evident că acest lucru ţine de competenţa echipe i care gestionează şcoala respectivă, a corpului profesoral, dar noi vrem să ştim acest lucru. Adică, de ce să închiriem spaţii suplimentare pentru une le şcoli, când altele sunt pur ş i simplu goale”, a mai spus ea.

De asemenea, a semnalat “două probleme acute”, vizând Şcoala nr. 252, al cărei contract de închiriere expiră pe 30 septembrie, dar şi Liceul Tehnic “Mircea cel Bătrân’.

“O să publicăm un material: este o s ituaţie absolut deosebită , un liceu care a fost construit împreună cu Centrul de Construcţii Căile Ferate (CCCF) la sfârşitul anilor ’70. Când s-a privatizat CCCF, nu ştim cum s-a regăsit acest liceu în lista bazelor de active primite de firma Cord. A fost ceva în neregulă aici, dovadă că ei au au fost nevoiţi să dea în judecată Primăria pentru a primi acest activ. Primăria nu s-a prezentat, acest liceu este acum în proprietatea firmei SC Cord SA Buzău, care este acum în faliment. Primăria plăteşte în fiecare lună aproape 25.000 de euro pentru a închiria acest liceu, care în mod norma l ar trebui să fie în proprietatea primăriei. Până acum am achitat suma de 1,5 milioane euro”, a precizat Armand.

Ea a susţinut că Primăria şi-ar fi pierdut dreptul de preempţiune pentru achiziţia acestei clădiri.
“Se pare că la Primărie e un singur jurist, care nu face faţă – vă daţi seama – la acest gen de probleme şi până data viitoare îmi vor spune dacă există (contracte ale Primă riei cu firme de avocatură, n.r. ). Se pare că nu există contracte cadru cu firme de avocatură. Dacă nu există, o să cer să fie lansată o procedură de achiziţii publice pentru a avea nişte contracte cadru cu nişte firme de avocatură care pot să ne reprezinte, pentru a regla acest gen de problemă care necesită nişte competenţe certe pe partea juridică”, a adăugat ea. AGERPRES