Universitatea „Ştefan cel Mare” (USV) are cel mai mare deficit de locuri de cazare în căminele studenţeşti din ţară, iar construirea a cel puţin unui nou cămin este necesară, a declarat liderul judeţean al ALDE Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu.

Alexandru Băişanu, care este şi conferenţiar universitar la instituţia academică suceveană, a precizat că USV are cea mai mare rată de cereri pentru locuri în căminele studenţeşti din ţară, respectiv 2,29 cereri la numărul de locuri de cazare, comparativ cu Universitatea Al.I. Cuza Iaşi cu o rată de 1,82, Universitatea Politehnică Bucureşti cu 1,17 sau Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti cu 1,12.

Potrivit lui Băişanu, în acest an, Compania Naţională de Investiţii (CNI) urmează să asigure finanţarea pentru construcţia a 30 de noi cămine studenţeşti în ţară, iar USV ar trebui să beneficieze de unul sau chiar două astfel de imobile.

„La Suceava e cel mai mare raport de cerere şi cred că este nevoie să fie construit un cămin sau chiar două cămine noi, pentru că suntem la dublul cererii faţă de alte universităţi”, a spus Băişanu.

În opinia sa, CNI va aloca sigur fondurile pentru un cămin studenţesc nou, dintre cele 30 care vor fi construite, dar consideră că este necesar să fie alocaţi bani pentru două astfel de imobile, în condiţiile în care în alte zone există riscul ca un nou cămin să nu fie ocupat în totalitate. Băişanu a subliniat că USV are în proprietate şi teren pentru construcţia de noi cămine în Campusul universitar 2. AGERPRES