univ_cuza_is.jpgCodul de etica adoptat de Senatul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi va fi supus, pe 20 februarie, unei dezbateri initiate de Societatea de Studii Istorice din Romania (SSIR), in colaborare cu Centrul asupra comunismului si postcomunismului.

Presedintele SSIR, Bogdan-Petru Maleon, afirma ca la dezbaterea intitulata „Universitatea din Iasi si dilemele sale etice” participantii vor discuta despre problemele sistemului universitar romanesc dupa prabusirea comunismului.

„Dezbaterea, de factura stiintifica, are in vedere dimensiunea etica asociata modelului nostru academic si omologiile sale europene. Intentionam sa pornim de la viziunea factorilor responsabili ai Universitatii Alexandru Ioan Cuza privind problema reformei morale, concretizata la finalul anului 2008 in adoptarea noului cod de etica”, a explicat Bogdan-Petru Maleon.

Potrivit sursei, la dezbatere sunt invitati sa participe atat Vasile Isan, rectorul Universitatii, si membrii Senatului, dar si profesori si cercetatori specializati in studierea fenomenului universitar. Printre prevederile „Codului de etica” lansat la sfarsitul anului trecut de conducerea Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” se urmarea stoparea asa-zisului fenomen al „nepotismului” printre cadrele didactice.