uvvg colaborare.jpgUniversitatea „Vasile Goldiş” din Arad şi Universitatea Danubiană din Krems (Austria) intenţionează să constituie un consorţiu academic, pentru a întări colaborarea între cele două instituţii de învăţământ superior.

„Am stabilit un program de priorităţi, care vizează constituirea unui consorţiu academic între UVVG Arad şi UD din Krems, conform normelor prevăzute de Asociaţia Universităţilor Europene. Consorţiul vizează o serie de proiecte privind Strategia Dunării, având în vedere faptul că UD din Krems are un Institut de cercetare al Dunării, iar Mureşul şi Tisa sunt afluenţi ai Dunării. Vom căuta soluţii de colaborare în domeniul managementului sanitar, al clinicilor universitare, colaborări în domeniul masteratelor şi doctoratelor în cotutelă şi în problema mobilităţilor ERASMUS. Vom organiza schimburi de profesori şi elevi cu UD din Krems, astfel încât să putem creşte calitatea învăţământului superior din cele două universităţi”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, rectorul universităţii arădene, prof. univ. dr. Aurel Ardelean.

O delegaţie a Universităţii Danubiene din Krems, Austria, condusă de prof. univ. dr. Viktoria Weber, s-a aflat, luni şi marţi, în vizită la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. „Prin acestă vizită am reuşit să descoperim foarte multe elemente comune între universităţile noastre. Laboratoarele de cercetare şi dotarea lor sunt la cele mai înalte standarde, ceea ce constituie un argument în plus şi îmi confirmă încrederea că vom avea multe proiecte comune cu finanţare de la Uniunea Europeană”, a afirmat, la finalul vizitei, prof. univ. dr. Viktoria Weber.


De asemenea, prof. univ. dr. Aurel Ardelean a menţionat că UVVG Arad a semnat încă din 2008 un protocol de colaborare academică cu UD din Krems privind promovarea schimburilor de cadre didactice din toate domeniile comune celor două universităţi, dezvoltarea de proiecte de cercetare şi sprijin reciproc în scopul atragerii unor fonduri de cercetare, în special de la UE, schimburi de publicaţii ştiinţifice, consultanţă şi sprijin reciproc pentru dezvoltarea curriculei academice. AGERPRES