uvgg novi sad.jpgO delegaţiei a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a participat, în data de 14 ianuarie, la manifestarea cultural-ştiinţifică, organizată la Universitatea din Novi Sad, de către Departamentul de Românistică.

Întrunirea s-a desfăşurat în amfiteatrul Facultăţii de Filosofie, la care au participat studenţi, cadre didactice şi oameni de cultură din Novi Sad, printre care Pavel Gătăianţu – redactor-şef al revistei „Europa”, cadre didactice de la Universitatea din Novi Sad – Prof. univ. dr. Marina Puia-Bădescu, dr. Virginia Popovič, Kristina Simic, doctorand la Conservatorul de Muzică din Bucureşti.

Delegaţia a fost condusă de conf. univ. dr. Eugen Gagea care a prezentat pe larg Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi a transmis mesajul rectorului, prof. univ. dr. Aurel Ardelean. Delegaţia universităţii a acordat Premiile Anuale „Mihai Eminescu” scriitorului Pavel Gătăianţu şi „Ioan Slavici”, prof. Virginia Popovic.
„În semn de înaltă preţuire a colaborării ştiinţifice şi culturale dintre Universitatea de Vest Vasile Goldiş din Arad, România, cu Universitatea din Novi Sad, Serbia şi revista Europa, sunt onorat să vă transmit Hotărârea Senatului Universităţii de Vest Vasile Goldiş din Arad ca cele două Premii Literare pe Anul 2011, Mihai Eminescu şi Ioan Slavici să se acorde: scriitorului Pavel Gătăianţu, redactor-şef al revistei „Europa” şi d-nei profesor Virginia Popovic de la Facultatea de Filosofie, Departamentul de Românistică a Universităţii din Novi Sad. Considerăm că, prin acordarea celor două premii literare pe anul 2011, relaţiile dintre Universitatea de Vest Vasile Goldiş din Arad şi Universitatea din Novi Sad vor contribui la dezvoltarea de noi parteneriate benefice instituţiilor noastre”, se arată în mesajul rectorului Aurel Ardelean.


Prof. Vasile Man şi prof. Romeo Trifa au prezentat revista „Studii de Ştiinţă şi Cultură” şi un proiect de colaborare reciprocă privind publicarea de studii de cercetare ştiinţifică în revistele de profil umanist ale UVVG, Universităţii din Novi Sad, Serbia, Szeged şi Ungaria.