O delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, condusă de prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității, a participat, în perioada 15-17 februarie, la cea de-a 795-a ceremonie de deschidere a anului academic la prestigioasa Universitate de Studii din Padova, Italia.

Ceremonia a avut loc în Aula Magna „Galileo Galilei” a Palatului Bo, iar discursul de deschidere a fost susținut de către domnul Rector, prof. Rosario Rizzuto. A urmat discursul fostului Prim Ministru al Republicii Italia, prof. Romano Prodi, al Directorului General al Universității Alberto Scuttari, Președintele Consiliului studenților, Riccardo Costa, scriitorul Paolo Giordano. Lecția inaugurală susținută de prof. Annalisa Oboe a închis ceremonia de deschidere a anului academic. La eveniment au participat numeroase delegații ale unor prestigioase universități din Italia și Europa, cadre universitare și studenţi.

În cadrul vizitei, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a avut o întâlnire cu rectorul Universităţii din Padova, prof. univ. dr. Rosario Rizzuto, prorectorul cu Relaţii Internaţionale, prof. Alessandro Paccagnella, prof. G. Zaccaria, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad şi prof. Patrizia Messina, Director al Centrului Interdepartamental de Cercetare Nord-Est „Giorgio Lago”,  în cadrul căreia au fost discutate teme de interes comun privind colaborarea dintre cele două instituţii, de peste 15 ani, pe linia cercetării științifice în domeniul Bioeticii, a Grădinilor Botanice, dar și teme noi.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a subliniat: „Parteneriatul academic al Universității de Vest „Vasile Goldiș” cu Universitatea de Studii din Padova este unul statornic și rodnic cuprinzând domenii legate de drept, relații internaționale, studii europene, regionalizare, dar și bioetică. Discuția actuală avută cu rectorul prof. Rizzuto a vizat extinderea acestor domenii de cooperare universitare precum și continuarea acțiunilor întreprinse de Centrul Cultural Italian prin conferințe ținute de lectori italieni și români, vizând aspecte ale culturii și artei italiene, urbanism (Arad și Padova) conform acordului de colaborare dintre cele două orașe și cele două universități.”