Colegiul Tehnic „Andrei Şaguna” din Oradea a fost inaugurat marţi, de către viceprimarul Florica Cherecheş, după reabilitare printr-o finanţare europeană în valoare de 5,9 milioane de euro, fiind cea mai bine dotată şcoală tehnică din judeţ, cu specializări variate de la turism şi alimentaţie publică până la mecanică şi electrotehnică.

‘În municipiu există o lipsă evidentă de specialişti în domeniul tehnic, astfel încât orice investiţie în ateliere sau în laboratoare de specialitate, care vor pregăti specialişti în acest domeniu, este mai mult decât binevenită. Prin reabilitarea şi dotarea Colegiului Tehnic ‘Andrei Şaguna’, municipalitatea se poate mândri cu cel mai bine dotat grup şcolar din Oradea. Realizarea acestui proiect este rezultatul unui efort comun şi sper că de acum încolo sălile acestei instituţii să fie pline cu tineri dornici să studieze meserie,’ a declarat, în conferinţă de presă, viceprimarul municipiului Oradea, Florica Cherecheş.

Lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare a Grupului Şcolar Andrei Şaguna din Oradea s-au realizat în baza unui contract de finanţare REGIO. Obiectivele proiectului au fost de reabilitare a suprafeţei de 1.027,29 mp, aferentă corpurilor B, B1, a halei nr. 5 ale Colegiului Tehnic ‘Andrei Şaguna’, îmbunătăţirea dotării celor 5 ateliere şi a 9 laboratoare existente în colegiu prin achiziţia de echipamente specifice moderne, amenajarea a trei noi laboratoare pentru specializarea tinerilor în domeniile cerute pe piaţa locală, dotarea cu echipamente IT a unităţii şcolare, precum şi îmbunătăţirea serviciilor educaţionale oferite de Colegiul Tehnic ‘Andrei Şaguna’.

În cadrul colegiului studiază 1412 de elevi, care în urma reabilitării, modernizării şi dotării cu aparatură specifică vor putea studia la standarde înalte, atât la nivelul municipiului, cât şi la nivel naţional.

Valoarea totală a finanţării a fost de 5.980.440,78 lei, iar cheltuielile efective de implementare se ridică la 3.475.695,85 lei. Durata de implementare a proiectului a fost de 18 luni, respectiv noiembrie 2010 – mai 2012. AGERPRES