colegiul carabella.jpgColegiul Naţional „Constantin Carabella” din Târgovişte va fi consolidat, reabilitat şi modernizat cu fonduri europene obţinute prin Programul Operaţional Regional, lucrările fiind începute în septembrie anul trecut şi având termen de finalizare martie 2011. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 10,3 milioane de lei.

”Acest proiect s-a desfăşurat fără probleme, nu au fost contestaţii la licitaţie, una dintre cele mai întâlnite probleme cu care se confruntă proiectele în România. Din discuţiile purtate cu conducerea liceului am înţeles că este un constructor bun şi îi va ajuta să finalizeze proiectul cu mult mai devreme decât termenul prevăzut, respectiv luna martie a anului viitor”, a declarat, marţi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, prezent la Colegiul Carabella.

Colegiul Constantin Carabella a fost construit în 1925 şi este monument istoric. Clădirea avea nevoie urgentă de reparaţii, deoarece este foarte degradată atât la interior, cât şi la exterior. Autorităţile spun că va fi schimbată pardoseala, vor fi refăcuţi pereţii, iar tâmplăria va fi înlocuită complet. Finisajele exterioare presupun lucrări de reparaţii şi înlocuire a acoperişului, reparaţia faţadelor şi decorarea acestora. Executanţii nu vor modifica aspectul interior sau exterior al clădirii, catalogată drept monument istoric. AGERPRES