smartclassroom.jpgElevii Colegiului „Costache Negruzzi” din Iaşi vor învăţa în una din cele mai moderne săli de clasă, aceasta fiind utilată complet cu materiale şi accesorii digitale de înaltă performanţă, a anunţat, luni, Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.
Astfel, una dintre sălile de clasă ale colegiului fost recondiţionată complet şi dotată cu mobilier şi echipamente performante: 31 de tablete Galaxy Note 10.1, 31 de tastaturi, 1 laptop, un Smart TV şi o tablă electronică inteligentă Eboard. Elevii vor avea oportunitatea de a folosi aceste echipamente pentru cursul opţional Succesul Profesional realizat de către „Junior Achievement”, digitalizat complet de Samsung Electronics România.

„Colegiul Costache Negruzzi este unul din cele trei licee din ţară care beneficiază de dotările specifice Smart Classroom, care au fost posibile în baza parteneriatului încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi compania Samsung Electronics România, în vara anului trecut. Acest Parteneriat are ca obiectiv amenajarea unor săli de clasă de tip Smart în licee din Bucureşti, Timişoara şi Iaşi cu echipamente IT de ultimă generaţie, în vederea modernizării procesului de predare-învăţare”, a explicat inspectorul Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

La rândul lor, câteva sute de elevi ai Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara au şansa de a folosi începând de luni o reţea informatică de ultimă generaţie, cu materiale şi accesorii digitale, după ce o Samsung Electronics România a echipat complet un cabinet de informatică. AGERPRES