satu-mare_cn_slavici.jpgClădirea Colegiului Naţional Ioan Slavici din municipiul Satu Mare a fost reabilitată şi modernizată printr-un proiect cu finanţare europeană de 8 milioane lei, elevii având la dispoziţie şi un modern sistem de evaluare electronică.

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat luni la finalul proiectului că administraţia locală va sprijini mai departe modernizarea învăţământului pentru asigurarea unor condiţii europene elevilor. „Mă bucur că s-a finalizat acest proiect. Vom continua sprijinirea învăţământului pentru că având un învăţământ puternic avem şi oameni puternici. Vom fi alături de învăţământul sătmărean pentru asigurarea condiţiilor elevilor”, a declarat Coica.

Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea Colegiului Naţional Ioan Slavici din municipiul Satu Mare” a început în mai 2010, având o valoare de 8 milioane lei, din care 5,4 milioane a fost valoarea nerambursabilă. Proiectul s-a derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 Axa Prioritară 3 „Îmbunătăţirea Infrastructurii Sociale”. Lucrările au constat în reabilitarea şi modernizarea celor două clădiri ale liceului, a sălii de sport, dar şi dotarea cu echipamente IT şi materiale didactice moderne având rolul de a eficientiza calitatea actului de învăţământ. Astfel, liceul a fost dotat cu 110 calculatoare, un sistem de evaluare modern, o tablă interactivă şi un videoproiector, truse geometrice, hărţi. AGERPRES