sport_elevi.jpgConducerea Colegiului Medicilor Covasna consideră oportună introducerea unui nou sistem de evaluare a elevilor la orele de sport, respectiv înlocuirea notelor cu calificative.

Preşedinta Colegiului, dr. Lucia Seres, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că foarte mulţi elevi solicită scutiri medicale pentru orele de sport invocând tot felul de motive mai mult sau mai puţin reale, dar unii dintre ei recunosc că nu vor să participe la aceste ore pentru că normele sunt prea grele şi riscă să ia note proaste şi să-şi strice mediile generale.

Lucia Seres consideră că singura cale de a încuraja elevii să practice cu plăcere sportul şi să renunţe la a mai inventa tot felul de boli imaginare pentru a scăpa de orele de educaţie fizică ar fi notarea lor cu calificative, respectiv bine, satisfăcător, admis sau respins.

„Noi ne-am bucurat când am auzit de propunerea de a se face mai mult sport în şcoli. Dar pentru a încuraja practicarea sportului nu ar trebui să fie presiune pe medii. Ar trebui ca profesorii să nu îi mai noteze, să le dea doar calificative, pentru că asta este cea mai mare problemă. Vin şi ne spun că sportul le strică mediile şi trebuie neapărat scutiţi. De multe ori chiar de la părinţi porneşte această problemă”, a spus Lucia Seres.
Aceasta a menţionat că mulţi dintre copiii care vin la consultaţii sunt obezi, prezintă deformări ale coloanei vertebrale, iar în ultima perioadă au apărut şi cazuri de diabet la vârste fragede. Potrivit acesteia, multe boli pot fi prevenite, tratate ori ameliorate prin practicarea sportului. AGERPRES