temp_logo.jpgÎn perioada 4-8 octombrie 2015, Colegiul Național “A.T. Laurian” Botoșani găzduiește prima reuniune a proiectului Erasmus+ “A collaborative European inquiry into Technology Enhanced Mathematical Pedagogy”, nr. ref. 2015-1-SE01-KA201-012339. Luni, 5 octombrie, începând cu ora 9.00, va avea loc în Aula Magna a Colegiului, lansarea oficială a proiectului.

Colegiul derulează acest proiect în perioada 1.09.2015-1.09.2017,în parteneriat cu municipalitatea Vasteras din Suedia (coordonator) și UCL Academy din Londra, Marea Britanie. Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, Acţiunea Cheie 2- Cooperare pentru Inovare și Schimb de Bune Practici.

Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea integrării TIC în procesul de predare și învățare a matematicii. Profesorii de matematică din cele 3 țări partenere vor împărtăși din experiența didactică , vor realiza cercetări în domeniul pedagogiei , vor explora modurile în care tehnologia digitală poate îmbunătăți performanțele de învățare ale elevilor.

Impactul vizat de proiect se referă la implementarea inovativă, eficientă și accesibilă a noilor instrumente educaționale oferite de tehnologie. Pe termen lung, rezultatele proiectului vor determina o creștere a interesului și implicării elevilor în învățarea matematicii şi la creşterea calităţii actului didactic din şcolile partenere.