col decebal.jpgClădirile Colegiului Naţional ‘Decebal’ din Deva vor fi reabilitate în baza unui proiect cu fonduri nerambursabile în valoare de 9,37 milioane de lei, primele lucrări fiind programate să înceapă luni, 8 noiembrie.

Proiectul se va derula până în luna mai 2012, perioadă în care vor fi reparate trei dintre cele patru imobile ce aparţin de Colegiul ‘Decebal’, vor fi înlocuite instalaţiile electrice, cele sanitare şi de încălzire, va fi efectuată reabilitarea termică şi va fi schimbat acoperişul clădirilor.

‘Primăria Deva este cea care a propus şi a reuşit să obţină finanţarea nerambursabilă pentru acest proiect. Lucrările vor consta în reabilitarea totală a infrastructurii, instalaţiilor electrice, reţelele de apă şi de canalizare, cele electrice. Vor fi montate panouri solare pentru prepararea apei calde ce este folosită de elevi la grupurile sociale şi la sala de sport’, a declarat, miercuri, administratorul public al municipiului Deva, Corina Oprişiu.

În devizul lucrării au mai fost incluse amenajarea a două laboratoare de fizică şi de informatică, care vor fi dotate cu toate echipamentele tehnice necesare. Vor fi achiziţionate 500 de bănci noi pentru elevi şi scaune pentru sălile de clasă. De asemenea, va fi reabilitat şi dotat cabinetul medical şcolar al unităţii de învăţământ. În cadrul proiectului, va fi dublată suprafaţa sălii de sport şi va fi reamenajat terenul de sport din curtea liceului.

Potrivit autorităţilor, lucrările de reabilitare nu vor afecta calitatea procesului de învăţământ, chiar dacă o parte dintre clasele liceului îşi vor desfăşura activitatea în cursul după-amiezei. Proiectul de reabilitare a Colegiului Naţional ‘Decebal’ este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 3-Îmbunătăţirea infrastructurii sociale. AGERPRES