iasi_colegiul_racovita.jpgÎn perioada 16 – 18 noiembrie 2012 Colegiul National „Emil Racoviţa” Iaşi va găzdui cea de-a patra ediţie a Conferinţei Naţionale Model United Nations – IasiMUN.

Model United Nations reprezintă o simulare academică a unei întâlniri din cadrul ONU cu scopul de a forma tinerii şi de a-i educa în privinţa drepturilor şi responsabilităţilor lor ca cetăţeni, dar şi a evenimentelor globale, comunicării şi diplomaţiei. Ediţia ieşeană a Model United Nations – IasiMUN – este organizată la Iaşi încă din 2009, la iniţiativa elevilor Colegiul „Emil Racoviţă” sub îndrumarea voluntarului Corpului Păcii, David Pi şi Prof. Victoria Sechelea.

În cadrul Conferinţei, participanţii, care îşi asumă rolul unor diplomaţi, reprezentând ţări, vor aborda câte trei teme de actualitate din realitatea globală, pentru fiecare din cele patru comitete în care vor fi grupaţi: Drepturile Omului, Mediu, Politic şi Economic-Social. Pe lângă cele patru comitete va exista şi un Corp de Presă care va redacta un ziar pentru fiecare zi de conferinţă.

Agenda Conferinţei va fi structurată în două zile de dezbatere şi una dedicată sumarizării concluziilor acestor dezbateri în cadrul unei Adunări Generale. Toţi participanţii la eveniment vor primi diplome de participare, iar cei mai buni dintre ei vor primi diplome pentru cel mai bun delegat, cel mai bun orator etc.

Pentru elevii participanţi la Conferinţă, evenimentul este un bun prilej de a-şi îmbunătăţi capacitatea de a analiza, ascultă, negocia şi structura ideile, de a-şi exersa puterea de convingere şi de colaborare. De asemenea, ei au posibilitatea de a relaţiona şi de a se cunoaşte mai bine în cadrul cinei festive şi a serii de teatru la care vor participa cu această ocazie.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 16 noiembrie, ora 12:00, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Emil Racoviţă”.