Spectacolul „Nu te lăsa învins!” de Victoria Dicu, realizat de trupa Colegiului Naţional „Ion Creangă”, a câştigat premiul pentru Cel mai bun spectacol în cadrul Galei „5 licee – 5 teatre”, desfăşurată la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Au mai fost acordate premii pentru interpretare – rol feminin principal – Maria Barbu de la Colegiul Naţional „Ion Creangă”, rol feminin secundar – Iunona Ioniţă de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, rol masculin secundar ex aequo – Ştefan Voicu de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi Rareş Ştefan Ularu de la Liceul Teoretic „Jean Monnet”.

Diploma pentru cel mai bun public a fost acordată spectatorilor invitaţi de Colegiul Naţional „Ion Creangă” şi Liceul Teoretic „Jean Monnet”.

Premiul publicului pentru cel mai bun spectacol a revenit piesei „Supravieţuitorii”, după Nicoleta Ionescu – realizat de trupa Liceului Teoretic „Jean Monnet”.

Premiul special al juriului a fost acordat profesoarei Lucia Dobre, care a scris şi a pus în scena piesa „Şcoala Altfel”, împreună cu elevii săi de la Liceul Teoretic „Nichita Stănescu”.

Juriul care a desemnat câştigătorii proiectului „5 licee – 5 teatre” i-a avut în componenţă pe Diana Dumbravă – actriţă TNB, Roxana Guttman – actriţă Teatrul Evreiesc de Stat, Aura Corbeanu – vicepreşedinte UNITER, Lucian Ghimişi – director Teatrul „Ion Creangă”, Cristian Moţiu – actor Teatrul Metropolis, Viorel Cojanu – actor Teatrul Mic.

Cinci trupe de teatru din cinci licee din Capitală au urcat pe scena Naţionalului bucureştean pentru a prezenta piesele pregătite pe parcursul proiectului „5 licee – 5 teatre”, derulat în perioada octombrie – decembrie 2016.

„5 licee – 5 teatre” este un proiect educaţional dedicat liceenilor, organizat de Fundaţia ECDL România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi UNITER, cu sprijinul a cinci teatre din Capitală – Teatrul Mic, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Metropolis şi Teatrul „Ion Creangă”.

Liceele participante la ediţia din acest an a proiectului au fost Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, Liceul Teoretic „Nichita Stănescu”, Liceul Teoretic „Jean Monnet”, Colegiul Naţional „Ion Creangă” şi Colegiul Economic „Virgil Madgearu”.

Trupele de liceeni au fost coordonate de către teatre în punerea în scenă a unei piese scurte pe tema „Drepturile omului”.

Proiectul susţine implicarea tinerilor în activităţi culturale, prin accesul acestora în instituţii şi la piese de teatru, provocându-i în acelaşi timp la un concurs de spectacole.

De la prima ediţie, care a început în anul 2011, 900 de elevi din 25 de licee bucureştene diferite au participat la „5 licee – 5 teatre”. AGERPRES