Colegiul National “Mihail Sadoveanu” Pascani a castigat faza pe oras a concursului “Sanitarii Priceputi”

lic sadoveanu pascani.jpgColegiul National “Mihail Sadoveanu” din Pascani, in colaborare cu Subfiliala Pascani a Societatii Nationale de Cruce Rosie, a organizat pe 25 aprilie faza pe oras a Concursului “Saniatrii Priceputi”.

Colegiul National “M. Sadoveanu” Pascani este o scoala cu traditie in formarea de echipaje participante la acest concurs, obtinand de-a lungul anilor numeroase premii la faza judeteana si chiar la faza nationala in anul 2001 si 2004, avand ca profesori coordonatori ai echipajelor pe profesorii Viorica Gabor (2000-2002), Vasile Oloeru si Genoveva Serban (2002-2008).

Au participat echipajele scolilor:

– Grup Scolar “Mihai Busuioc” Pascani, coord. Prof. Aurora Onceanu;

– Liceul Teoretic “Miron Costin” Pascani, coord. Prof. Cerasela Bostan;

– Colegiul National “Mihail Sadoveanu” Pascani, coord. Prof. Genoveva Serban.

Concursul a inceput cu proba teoretica, ce a constat intr-un test grila cu 10 intrebari si trei raspunsuri pentru fiecare, din care trebuiau sa aleaga raspunsul corect. Raspunsurile au fost elaborate in echipa si au avut ca timp de lucru 10 minute. In urma acestei probe echipajul de la Grupul Scolar “Mihai Busuioc” a intrunit un numar de 6 puncte, echipajul de la Liceul Teoretic “Miron Costin” 6,5 puncte iar echipajul de la Colegiul National “Mihai Sadoveanu” un numar de 8,5 puncte.

Proba practica a constat intr-un exercitiu de acordare a primului ajutor unui ranit, inclusiv transportul accidentatului pana la punctul de adunare a ranitilor. S-au cumulat punctele de la proba teoretica cu cea practica, iar juriul format din Florin Mihaes (Societatea de Cruce Rosie Subfiliala Pascani), Dragos – Andrei Preutescu (Filiala Judeteana Iasi) si Olga Iordachescu a felicitat toate echipajele participante pentru modul in care s-au implicat si atitudinea corespunzatoare. Castigatorii locului I au fost elevii de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu” Pascani (Toma Madalina, Cojocaru Razvan, Fuior Bogdan, Gurzun Alexandra, Perju Laura, Pirlea Alina – clasa a X a F), care s-au calificat astfel pentru faza judeteana a acestui concurs ce va avea loc la Iasi pe 31 mai 2009. Pe locul al II-lea s-au clasat elevii de la Liceul Teoretic “Miron Costin”, iar pe locul al III lea elevii de la Grupul Scolar “Mihai Busuioc”.

“Ne bucuram mult de obtinerea acestui premiu, suntem constienti ca ne obliga la o pregatire mai asidua si ca avem o responsabilitate foarte mare reprezentand Municipiul Pascani la faza Judeteana a acestui concurs. Vreau sa multumesc in mod deposebit unui parinte care ne-a ajutat in mod voluntar la pregatirea echipajului nostru, domnului doctor Toma cat si doamnei director prof. Dimitriu Carmen si domnului dir. adj. Macovei Liviu, care ne-au sustinut si ne-au motivat in vederea formarii si participarii cu acest echipaj la acest concurs”, a declarat profesoara Aurora Onceanu, coordonatoarea echipei castigatoare. Ea a mentionat ca acest concurs a fost organizat de un comitet din care au facut parte Florin Mihaes – coordonatorul subfilialei Pascani a Societatii de Crucea Rosie, Ovidiu Belciu, Ionut Dambu si Olga Iordachescu (membri al subfilialei).