ecologizare.jpgColegiul National „Mihail Sadoveanu” din Pascani, printr-un grup format din 9 elevi si profesorul Genoveva Serban, a facut parte din echipa de voluntari din care in perioada 22-24 mai a participat la actiunea de ecologizare in Parcul National Piatra Craiului.

Actiunea a facut parte din programul „Marea ecologizare”, care isi propune sa curete patru arii naturale protejate (Parcul Natural Bucegi, Parcul National Piatra Craiului, Rezervatia Naturala Balea Lac – Fagaras si Parcul National Ceahlau) prin aportul elevilor si profesorilor voluntari.

Proiectul este realizat de catre ECOASSIST – ORG Bucuresti si finantat de Fundatia UPS, avand drept parteneri Administratia Parcului Natural Bucegi, Administratia Parcului National Piatra Craiului, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Administratia Parcului Natural Apuseni, R.N.P. – ROMSILVA si Jandarmeria Romana.

In Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si in Parcul Natural Apuseni, in weekendul 15 – 17 mai, 60 de voluntari din Bucuresti, Iasi, Sibiu, Cluj Napoca, dar si SUA, Franta, Germania si Spania, au patrulat alaturi de autoritati si au ecologizat zonele poluate. Astfel, au fost curatate canalul Dunavat din Delta Dunarii (6 km lungime) si imprejurimile pesterii Scarisoara din Apuseni. Rezultatul a constat in aproximativ 350 de de saci cu gunoi stransi in Delta Dunarii si 335 saci cu gunoi stransi in Apuseni. De asemenea, a fost oprit accesul cu masini sau ATV-uri in ariile protejate de catre reprezentantii fiecarei administratii in parte.