Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a înregistrat şi în acest an o promovabilitate de 100% la examenul de Bacalaureat, jumătate din cei 116 absolvenţi având media peste 9.

„In corpore” au promovat „examenul maturităţii” şi absolvenţii Liceului Teoretic „Sfântul Iosif” Alba Iulia şi Liceului German Sebeş, însă aici numărul acestora este mult mai mic, de 4, respectiv 2.

La polul opus, se află Liceul Tehnologic „Ţara Moţilor” Albac, cu cursuri de zi şi seral, unde nu a promovat niciun absolvent. De altfel, din cei 40 înscrişi, doar 8 s-au prezentat la examen.

Câte 2 reuşiţi au fost la Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Ocna Mureş, iar 3 la Liceul Tehnologic Jidvei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, rata de promovare, înainte de contestaţii, este de 69.07%. Din seria curentă, rata de promovare este de 75,19%, iar din seriile anterioare, de 34,22%.

În total au promovat 1.731 de candidaţi, din 2.506 prezenţi. Dintre aceştia, 128 sunt din promoţiile anterioare. Şapte candidaţi au obţinut media 10, din care câte 2 la Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” Blaj şi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” şi câte unul la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni.

Alţi şapte candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă şi nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului naţional de Bacalaureat. AGERPRES