Colegiul Psihologilor din România a fost primit ca membru cu drepturi depline al EFPA

Colegiul Psihologilor din România a fost primit ca membru cu drepturi depline al Federaţiei Europene a Asociaţiilor de Psihologie în cadrul Adunării Generale a EFPA, desfăşurată la Stockholm, informează printr-un comunicat de presă organizaţia.

Discuţiile din cadrul reuniunii, care a avut loc în 13-14 iulie, au fost centrate pe aspectele organizatorice, dar şi pe recunoaşterea profesiei de psiholog în Europa.

“Pentru România este o noutate, iar pentru Colegiul Psihologilor din România este o onoare, fiind extrem de importantă prezenţa noastră într-o organizaţie de o asemenea anvergură. Colegiul Psihologilor din România ocupă locul 5 în Europa, în evidenţa EFPA a asociaţiilor profesionale europene, potrivit numărului de psihologi înscrişi’, a declarat prof. univ. dr. Mihai Aniţei, preşedintele CPR, potrivit sursei citate.

Colegiul Psihologilor din România a fost admis cu unanimitate de voturi ca membru cu drepturi depline al EFPA, delegaţia fiind constituită din cinci membri cu drept de vot. În cadrul reuniunii au avut loc alegeri pentru preşedinţia EFPA.

Delegaţia României a sprijinit candidatura prof. dr. Robert Roe, care, în final, a fost reales preşedinte al EFPA.

EFPA este organizaţia reprezentativă a asociaţiilor profesionale ale psihologilor din Europa şi are ca membri asociaţiile psihologilor din: Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Turcia şi Marea Britanie. AGERPRES