În acest an, cu prilejul Zilei Europei, Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” din Lugoj – Școală Europeană -, în parteneriat cu Universitatea Europeană “Drăgan” din Lugoj şi Inspectoratul Școlar al Județului Timiș, cu sprijinul Biroului de Informare al Parlamentului European în Romania, a Reprezentanței Comisiei Europene în România, va organiza, pe 9 mai, de la ora 11.00, evenimentul regional “Europa eşti tu”, la finalul căruia reprezentanţii școlilor/organizațiilor participante vor fi premiaţi cu diplomeși materiale promoţionale.

Evenimentul face parte din activitățile de diseminare ale proiectelor europene de tip Leonardo da Vinci:Formare profesională în domeniul tehnic – Șansă pentru o carieră de succes (LLP-LdV/IVT/2012/RO/132) şi Profesor format – elev motivat – progress şcolar şi profesional asigurat (LLP-LdV/PLM/2013/RO/397), implementate de organizator.

Participanţi:Instituții de învățământ preuniversitar / alte organizații cu impact european la nivel local/regionalbeneficiare de proiecte europene prin Programul Învățare pe tot parcursul vieții, programele transfrontaliere România – Ungaria / România – Serbia din Regiunea VEST (Județele: Timiș, Arad, Caraș – Severin, Hunedoara ) sau alte programe europene. Echipa va fi formată dintr-un profesor și un elev, care va prezenta proiectul instituției pe care o reprezintă.

Materialele Power Point vor fi realizate în programele Office 2007 sau 2010.Se acceptă și prezentări în “Prezi”. Tematica: Prezentarea proiectului european de care a beneficiat sau beneficiază instituția de învățământ / organizația.

Reguli de prezentare:

– Prezentarea va fi susținută de către elev. Pentru organizațiile non-școlare, prezentarea va fi susținuta de un reprezentant al organizației.

– Timpul pentru prezentare este de 7 minute;

– Este recomandat a nu a se citi textul slide-ului. Proiectul încurajează prezentarea liberă.

Organizatorul va suporta cheltuielile de masă / protocol pentru participanți, dar nu va suporta cheltuielile de transport ale participanților. Pentru proiectele finanțate prin Programul LLP și aflate în perioada de eligibilitate, cheltuielile de transport pot fi decontate din bugetul Organizare mobilitate.

Responsabili de proiect:

prof. Blaj Ciprian, tel. 0722370583, E-mail: cipriann_blaj@yahoo.com

prof. Gheorghe Cosmin, tel. 0744362902, E-mail: gheorghe.cosmin@gmail.com

prof. BogosNicoleta, tel. 0723729945, E-mail: nico_bogos@yahoo.com