col gh lazar.jpgMinistrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a înmânat, joi, în cadrul unei ceremonii, Ordinul „Meritul pentru Învăţământ în grad de ofiţer” Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al MECTS, remis joi, distincţia a fost conferită de preşedintele Traian Băsescu cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea colegiului şi pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii.

Cu acest prilej, ministrul Educaţiei le-a vorbit elevilor despre valorile fundamentale la care atât tinerii, cât şi instituţiile în general şi şcoala în particular ar trebui să adere pentru a asigura un viitor de calitate României. „Din punctul meu de vedere, valoarea în jurul căreia ar trebui să se coaguleze de acum încolo naţiunea română este educaţia. Este limpede că dacă nu reuşim să facem din educaţia românească o valoare fundamentală, nu vom reuşi să ne ocupăm locul pe care îl merităm în Europa”, a afirmat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. AGERPRES