Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti organizează, în zilele de 23 şi 24 octombrie, colocviul internaţional cu tema „Călători şi călătorii. A privi, a descoperi”.

Vor participa peste 200 de cercetători şi practicieni din domeniul ştiinţelor comunicării, al informării şi documentării, precum şi din alte sfere de cercetare umanistă atât din ţară, cât şi din străinătate.

„Direcţiile de studiu şi de dezbatere academică vizează dimensiunea culturală a temei călătorului şi a călătoriei, în sincronie şi diacronie, cu reflecţii asupra finalităţii, mijloacelor, instrumentelor, motivelor aferente temei supuse discuţiei, dar intenţionează să surprindă şi modalităţile actuale de cercetare a unui asemenea subiect, de la strategii de marketing, relaţii publice, branding şi advertising la surse de documentare şi informare de ultimă oră”, se arată într-un comunicat de presă al UB remis joi AGERPRES.

Colocviul se va desfăşura sub auspiciile culturale ale Ambasadei Confederaţiei Elveţiene în România şi ale Ambasadei României în Confederaţia Elveţiană. AGERPRES