In perioada 5 -10 octombrie 2010 se desfasoara, la Casa Corpului Didactic Iasi, intalnirea din cadrul proiectului Comenius Regio “YOUTH EDUCATIONAL SYSTEMS” – ,,YES’’ din Programul Sectorial Comenius. Proiectul reuneste experiente si deruleaza activitati in cadrul a doua consortii regionale: Consortiul Regional Emilia-Romagna si Consortiul Regional Iaşi.

Proiectul se desfasoara pe durata a doi ani (2009 -2011) si prevede schimburi reale de bune practici intre membrii celor doua consortii regionale pe diferite teme: “Metode de gandire critica si creativa” , “Educatia interculturala – premisa pentru o cetatenie europeana activa”, “ Director de scoala pentru o zi” ,“Managementul conflictelor in grupurile dezavantajate de elevi”, etc.

In aceasta etapa, membrii celor doua consortii se intalnesc la Iasi pentru a aborda problematica educatiei interculturale, atat din perspectiva integrarii acesteia in curriculum-ul scolar, cat si din perspectiva extracurriculara.
Consortiul Regional Iasi este constituit din: Casa Corpului Didactic (coordonator), Colegiul “ Costache Negruzzi”, Grupul Scolar de Transporturi Cai Ferate, Scoala “Alexandru Vlahuta”, Asociatia “RoTalent”.


Dintre activitatile prevazute in proiect, pentru aceasta etapa, se inscriu: Educatia interculturala si prezenta sa in curriculum scolar ; Director de scoala, pentru o zi , in Iasi (se vor derula, in paralel, la Colegiul “ Costache Negruzzi”, Grupul Scolar de Transporturi Cai Ferate, Scoala “ Alexandru Vlahuta”); dezbaterea : “Valente ale interculturalitatii in demersul complex al educatiei. Provocari ale societatii postmoderne”(Colegiul “Costache Negruzzi” Iasi, moderator: prof.dr. Camelia Gavrila); Rolul activitatilor extracurriculare in promovarea educatiei interculturale(Palatul Copiilor Iasi); Elementele de etnografie ilustrate in ceramica si includerea lor in activitatile extracurriculare (o cercetare asupra nivelului de cunoastere a traditiilor si a artei locale de catre elevi: Cultura Cucuteni – activitate practica cu elevii cercului de ceramica; aspecte filmate din Tabara Internationala de creatie Cucuteni; expozitie de produse traditionale confectionate de elevi -prof. Ionela Mihuleac).

Ultima parte a intalnirii de proiect va include si o aplicatie tematica in spatiul Bucovinei, pentru cunoasterea unor comunitati locale de mare valoare, a elementelor centrale in societatea romaneasca – cultura si traditia ortodoxa.