craiova_universitate.jpgSenatul Universităţii din Craiova a aprobat, la propunerea rectorului prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, înfiinţarea unor comisii de analiză a unor posibile abateri de la deontologia universitară, săvârşite de cadrele didactice ale universităţii, care au formulat recomandări pentru redactarea unor lucrări ştiinţifice de către persoane aflate în executarea unor pedepse penale.

Universitatea din Craiova a precizat, într-un comunicat de presă, că în lista anunţată de Ministerul Justiţiei, apar, în mod eronat, patru cadre didactice care nu sunt titulare ale Universităţii din Craiova şi cinci cadre didactice pensionate.

În hotărârea aprobată marţi de Senatul Universităţii din Craiova se subliniază că „recomandările în baza legii nr. 254 din 2013 pot fi formulate de către cadrele didactice ale Universităţii din Craiova numai după obţinerea acordului scris din partea Consiliului de administraţie”.

Numărul cadrelor didactice de la Universitatea din Craiova care au dat recomandări unor persoane condamnate penal de a efectua lucrări ştiinţifice se ridică la 26, iar printre cei condamnaţi se află Dinel Staicu, Gică Popescu.

Rectorul Universităţii din Craiova, Claudiu Dănişor, a declarat presei că unul dintre profesorii implicaţi a citit în şedinţa de Senat recomandarea pe care a făcut-o pentru Dinel Staicu, iar acesta şi-a dat acordul ca Staicu să poată scrie o lucrare ştiinţifică, întrucât deţinea titlu de doctor în economie. Dănişor a mai afirmat că universitatea va finaliza cercetarea în acest caz în maximum trei săptămâni. AGERPRES